Засідання виконавчого комітету

|  12. 11. 2019

12 листопада відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

 

 

 

 

 


Відзначено члена виконавчого комітету

Перед початком засідання міський голова  вручив нагрудний знак «За заслуги перед містом» директору комунального закладу Білоцерківської міської ради  ДЮСШ «Олімп», члену виконавчого комітету міської ради Серафиму  Васильовичу Челюбеєву. 

Серафим  Челюбеєв очолює спортивний заклад з 1998 року. За період роботи показав себе як знаючий спеціаліст на посаді керівника, а також на посаді тренера-викладача з легкої атлетики.

 Під керівництвом  Челюбеєва С.В. ДЮСШ «Олімп» неодноразово входила до трійки кращих спортивних шкіл Київської області та м.Біла Церква за  результатами огляду - конкурсу на кращу постановку фізкультурно-оздоровчої ста спортивно-масової роботи. Вихованці школи є  учасниками чемпіонатів світу та Європи, переможцями чемпіонатів України та міжнародних змагань. Тільки за поточний рік було  підготовлено 6 Майстрів спорту України, 17 кандидатів у майстри спорту та близько 200 спортсменів  масових розрядів.

Нещодавно Серафим  Васильович відзначив свій 65-річний ювілей.

Міський голова привітав ювіляра, висловив слова подяки за вагомий особистий внесок у розвиток спорту у місті та побажав подальших досягнень.


Про Програму соціально-економічного та культурного розвитку міста  на 2020 рік

Члени виконавчого комітету схвалили проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Біла Церква  на 2020 рік

Програма спрямована на забезпечення сталого розвитку економіки у наступному році, підвищення рівня життя і добробуту мешканців міста.

Програма розроблена з метою аналізу соціально-економічної ситуації в місті за попередній період та передбачає забезпечення узгоджених спільних дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування задля втілення єдиної державної політики розвитку України на рівні міста.

 Програмою визначені цілі та пріоритети міста Біла Церква на 2020 рік, конкретні завдання та заходи економічного і соціального розвитку міста, прогнозні розрахунки показників соціально-економічного розвитку міста на 2020 рік, які відображають наміри структурних підрозділів міської ради та виконавчого комітету, а також підприємств, організацій і господарств міста щодо результатів їх діяльності у наступному році.

Реалізація Програми дозволить покращити інвестиційну привабливість, створити умови для підвищення рівня конкурентних переваг та потенціалу міста, досягти належних стандартів життя та доступності якісних послуг для населення.

Згідно із Програмою визначено такі пріоритетні напрямки економічного і соціального розвитку міста Біла Церква у 2020 році:

1. Формування конкурентоспроможної економіки міста;

2. Підвищення комфорту життя мешканців міста Біла Церква;

3. Розвиток соціальної та гуманітарної сфери;

4. Муніципальне управління (ресурсне забезпечення розвитку міста):   

5. Забезпечення інформаційної прозорості діяльності міської ради та її виконавчих органів, формування ефективної системи муніципального управління на основі запровадження інноваційних інформаційно-комунікаційних технологій електронного урядування, впровадження елементів концепції Smart City в рамках Програми «Смарт Сіті: прозора та безпечна громада міста Біла Церква»;

6. Підвищення безпеки життєдіяльності населення.

Організацію щодо виконання Програми здійснює виконавчий комітет міської ради спільно з структурними підрозділами Білоцерківської міської ради, які розробили відповідні розділи Програми відповідно до чинного законодавства України.

Програма залишається відкритою для доповнень та коригувань. Зміни та доповнення до Програми затверджуються міською радою за поданням постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів та виконавчого комітету міської ради.

Детально з проектом Програми можна ознайомитися на сайті міської ради.

Управлінню економіки Білоцерківської міської ради у встановленому порядку доручено подати  на затвердження міській раді даний проект Програми.


Затверджено висновок комісії по здійсненню контролю за фінансово-господарською діяльністю КП

Під час засідання було затверджено висновок комісії по здійсненню контролю за фінансово-господарською діяльністю підприємств комунальної власності міста.

Комісія розглянула основні показники фінансово-господарської діяльності за 9 місяців 2019 року ряду комунальних підприємств, установ і закладів Білоцерківської міської ради та листи-звернення щодо можливості надання їм безповоротної та поворотної фінансової допомоги на 2020 рік. 

Так, було схвалено підтримати клопотання щодо фінансування у 2020 році в межах передбачених видатків:

- комунального закладу Білоцерківської міської ради «Білоцерківський міський будинок органної та камерної музики» для забезпечення діяльності закладу (виплата заробітної плати та оплата теплопостачання) у розмірі 1460,2 тис .грн;

- комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Льодовий стадіон» на оплату послуг з постачання електричної енергії у розмірі 1 900,00 тис. грн.;

- комунальної установи Білоцерківської міської ради «Інспекція з благоустрою міста Біла Церква» на поповнення статутного фонду в розмірі 2 500,00 тис. грн;

- комунального підприємства Білоцерківської міської ради «БВАК» на проведення першочергових заходів для реалізації першого етапу Програми модернізації аеродрому «Біла Церква» комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» на 2019-2021 роки в розмірі 9 500,00 тис. грн;

- комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Тролейбусне управління» для поповнення статутного капіталу в розмірі 13 700,00 тис. грн.

- комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» щодо надання поворотної фінансової допомоги в розмірі 9 000,0 тис. грн на погашення, в першу чергу, заборгованості по виплаті заробітної плати працівникам підприємства.

Комісія вирішила перенести розгляд питання щодо можливості надання безповоротної фінансової допомоги на погашення заборгованості по оплаті комунальних послуг комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Міська служба замовника»в розмірі 1633,3 тис. гривень.

Комісія не підтримала клопотання комунального закладу Білоцерківської міської ради Міська госпрозрахункова поліклініка профоглядів від 22 жовтня 2019 року № 5 щодо надання безповоротної фінансової допомоги для погашення заборгованості по сплаті податків та виплаті заробітної плати за серпень-вересень 2019 року.


Відбулися уточнення щодо проектів громадського бюджету

У ході засідання було внесено зміни в  рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 22 жовтня 2019 року № 746 «Про затвердження переліку проектів переможців, які пропонуються до фінансування у рамках громадського бюджету м. Біла Церква на 2020 рік» шляхом викладення додатку в новій редакції.

Зміни стосувалися уточнення назв ряду об’єктів, адрес, де здійснюватиметься впровадження громадського бюджету у наступному році; зміни головного розпорядника коштів у одному із проектів.

Проект «Встановлення групи мобільних фонтанів-аераторів в акваторії річки Рось в межах міста Біла Церква» було тимчасово знято до вивчення технічних можливостей його реалізації.

 


Вулиці Білої Церкви поділено на категорії

Члени виконавчого комітету ухвалили рішення про розподіл низки вулиць міста Біла Церква на категорії та підкласи за освітленням.

Такий розподіл потрібен у зв’язку з реалізацією проекту «Реконструкція мереж зовнішнього освітлення в м. Біла Церква» (НЕФКО), аби розробити технічні завдання для проведення реконструкції вуличного освітлення там, де є використання енергозатратних ламп.

Отож,  відповідно до вимог законодавства  України,  з метою забезпечення належного утримання автомобільних доріг, вулиць, шляхів міста, ряд вулиць будуть поділені за освітленням на категорії А,Б,В та матимуть підкласи А4, А3, Б1, Б2, Б3, В1, В2.

 


Інші питання,  розглянуті у ході засідання виконавчого комітету:

-внесено зміни в додаток до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 15 листопада 2018 року №634 «Про план діяльності виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік». Зокрема у план додано пункт - про встановлення тарифів на платні послуги, що надаються в комунальному підприємстві Білоцерківської міської ради Будинок урочистих подій    (встановлення економічно обґрунтованих тарифів) ;

- затвердженні зміни в штатному розписі міського фінансового управління Білоцерківської міської ради;

- внесено зміни в  рішення виконавчого комітету міської ради  від 13 вересня 2016 року № 386 «Про експертну комісію виконавчого комітету Білоцерківської міської ради»,

-встановлено режим роботи низки об’єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення

- затвнрджено склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості  по вулиці Січневого прориву, 84; площа Соборна, 8/1, вул. Голубина, 11;

-прийнято рішення про деякі питання щодо квартирного обліку;

-схвалено проект рішення Білоцерківської міської ради «Про затвердження комплексної програми Білоцерківської міської ради з організації та фінансового забезпечення мобілізації, призову на військову службу за контрактом, призову на строкову військову службу та приписки до призовної дільниці громадян у місті Біла Церква на 2020 рік»;

-прийнято рішення розробити детальний план частини території міста у межах  сектору № 117, «Садового товариства «Урочище Товста» орієнтовною площею 7,5858 га за адресою: вулиця Полковника Коновальця, 12;

-затверджено склад комісії з питань найменування (перейменування) в новій редакції;

-розглянуто ряд  рішень щодо надання дозволів приватним підприємствам на розміщення зовнішньої реклами, вирішення опікунських питань, з яких були прийняті відповідні рішення.