Свято найсміливіших та відчайдушних

|  17. 09. 2019

17 вересня у Білій Церкві відбулися обласні урочистості приурочені до Дня рятівника, який відзначається щорічно цього дня згідно з Указом Президента від 12 вересня 2008 року. Внесок людей цієї мужньої професії - є неоціненним. Це сильні духом люди, котрі з честю забезпечують надійний захист національного багатства та життя людей від вогню та стихії. Вони цілодобово підтримують постійну бойову готовність до боротьби з незваним лихом і завжди готові якнайшвидше допомогти тим, хто найбільше потребує невідкладної допомоги.

Зі словами привітань до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Я бачив, як люди вітали вас під час дефіляди на День міста. В їхніх очах був захват і вдячність. На мій погляд це найвища оцінка за ту роботу, яку ви виконуєте. Це те чого ви заслуговуєте рятуючи наші життя, на жаль, інколи, ціною свого власного. Ваша професія дуже відповідальна і не проста. Добробуту вам, вашим родинам, і злагодженості колективу, адже це надзвичайно важливо у вашій місії».

У ході заходу міський голова вручив ряду працівників цієї сфери почесні грамоти Білоцерківської міської ради.

Учасників заходу привітав начальник Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій України у Київській області Василь Слободяник. Він відмітив, що ця професія під силу не всім, а також вона є дуже вимогливою як до фізичних характеристик, так і до можливості витримати психологічну напругу. Він побажав усім приближеним до цієї професії, щоб кількість виїздів на виклики дорівнювала кількості повернень додому.

З нагоди відзначення Дня рятівника та за значний особистий внесок у справу забезпечення державної безпеки, зразкове виконання службових обов’язків, сумлінну працю і високий професіоналізм ряду вогнеборців було присвоєно чергові спеціальні звання, вручено грамоти, подяки, нагрудні знаки та інші нагороди.

Зі словами вітань також вступили: заступник голови Київської обласної державної адміністрації В’ячеслав Кучер, начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов, заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Володимир Толочко, представники громадськості.

Присутніх привітали зі святом артисти Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського, які виступили із творчими дарунками.

Фото тут

Цього дня також до пам’ятного знаку героям-вогнеборцям, що розташований у парку Слави, поклали квіти та вшанували імена тих, хто загинув, виконуючи службові обов’язки, керівництво обласних, районних та місцевих рад і служб: начальник Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій України у Київській області Василь Слободяник, секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель, заступник міського голови Катерина Литвиненко, керівник апарату Білоцерківської районної адміністрації Ольга Кучер та усі бажаючі.

Також у ході заходу слухачі початкової підготовки за професією «Пожежний-рятувальник» склали присягу. Благочинний Білоцерківського району Української Помісної Православної церкви протоієрей Микола Гопайнич провів освячення 11 новоприбулих працівників ДСНС Київської області.

Фото тут

Також на Торговій площі було організовано виставку пожежно-рятувальної техніки та проведено акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». У жителів та гостей міста була можливість ознайомитись із оснащенням, яке щодня служить для ліквідації пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Найбільш зацікавленими виявилися малеча та школярі різного віку. Вони мали можливість ознайомитися з технікою, поспілкуватися із рятівниками та зробити безліч фото на згадку.

У ході заходу кожен міг спробувати себе у ролі пожежника та взяти участь у конкурсах на швидкість та витривалість – якості притаманні справжнім рятівникам.

У заході взяли участь представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Фото тут