Відбулося засідання позачергової 76 сесії міської ради

|  12. 09. 2019

12 вересня відбулось засідання позачергової сімдесят шостої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

На порядок денний засідання було повторно винесено 18 рішень Білоцерківської міської ради від 29 cерпня 2019 року, які було заветовано міським головою та два додаткових рішення.

Під час засідання депутати підтримали питання щодо створення комунального підприємства Білоцерківської міської ради Спортивний клуб «Біла Церква».

Метою діяльності підприємства є:

- фізкультурно-оздоровча та спортивна діяльність;

- організація та проведення спортивних змагань професіоналів, аматорів та любителів спорту;

-діяльність з підготовки спортсменів до змагань з футболу, баскетболу, волейболу, хокею та інших видів спорту, визнаних в Україні;

-здійснення будь-якої підприємницької діяльності з метою отримання коштів на виконання статутних цілей щодо фінансування своєї діяльності та ін.

Доповідаючи питання депутат Ігор Гейло наголосив, що створення такого КП є актуальним, оскільки є необхідність відродження бази підготовки спортсменів для всеукраїнських, всесвітніх змагань, залучення фінансування через відповідні профільні програми та розвитку спортивного напрямку міста.

Другим рішенням було надано нежитлове  приміщення, що знаходиться у комунальній власності в безоплатне користування громадській організації «Всеукраїнська асоціація учасників бойових дій» для здійснення статутних завдань.  Приміщення знаходиться за адресою: вул. Я. Мудрого, 44, його площа становить 198,4 кв.м. Право користуватися приміщенням надано до  кінця поточного року. Автором проекту рішення виступив депутат міської ради Андрій Король.

Щодо  18 земельних питань – рішення не набрали достатньої кількості голосів, тому вето міського голови не було подолано.

Варто наголосити, що згідно із позицією Геннадія Дикого дані рішення були прийняті без урахування суттєвих зауважень від виконавчих та правоохоронних органів, а це є недопустимим, як з правової так і з моральної сторони.

Міський голова з даного питання зауважував: «На ряді земельних ділянок «чорними реєстраторами» зареєстровано право власності на нерухоме майно, а тепер під це нерухоме майно заявники хочуть отримати у користування земельні ділянки. У зв’язку з цим подані відповідні заяви до компетентних органів.

Декілька рішень стосуються земельних ділянок біля «Острову Дитинства», вони відносяться до території унікальних природних ландшафтів та об’єктів природно-заповідного фонду.

Одна земельна ділянка належить до охоронної зони пам’ятки місцевого значення «Башти Шухова».

А ще одне рішення передбачає поділ земельної ділянки, що вже передана в постійне користування комунальному підприємству «Тролейбусне управління» на користь іншої юридичної особи».

 У різному виступив активіст Едуард Ланін, який підняв питання впорядкування насадження поблизу однієї з ділянок біля алеї вздовж новозбудованої набережної р.Рось, прибирання там сміття та дотримання законодавства України щодо використання феєрверків.

 Фотогалерея