Козацький вишкільний табір став реальністю

Дата : 
2019-07-18

Сім діб тривав козацький вишкільний табір, організований Парафією Святих мучениць Віри, Надії і Любові м. Біла Церква Київської Єпархії Православної Церкви України. Його проведення стало можливим завдяки фінансовій підтримці управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради в результаті міського конкурсу проектів у сфері роботи з дітьми та молоддю, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2019 році.

Разом із пропагандою здорового способу життя та профілактикою негативних явищ, проект мав на меті забезпечення  дієвого   патріотичного виховання учасників та сприяння пропаганді українського патріотизму серед місцевих жителів.

Керівник проекту - Пантюшенко Валерій Миколайович - педагог, який   має значний позитивний досвід проведення наметових вишкільних таборів патріотичного спрямування для дітей та молоді. 

Три дні 15 учасників таборування вивчали туристські плавзасоби та вправлялися у веслуванні. А потім здійснили водний перехід довжиною 17 км до с. Коженики, де вони навчалися ставити намети, розводити багаття та готувати їжу. Знайомилися з козацькими оберегами, козацьким звичаєм, елементами козацького одягу.

Перебуваючи в селі Коженики, учасники  в першу частину дня зазвичай веслували та купалися під наглядом керівників, а по обіді грали в лазертаг-ігри на місцевості.

Вечори присвячувалися бесідам на історичні теми та патріотичній пісні. Як з’ясувалося, з 22 прослуханих пісень  самою популярною виявилася пісня «Зродились ми великої години», тобто гімн українських націоналістів, котру діти залюбки вивчили і співали щовечора.

Над табором весь час розвивався жовто-блакитний прапор, а біля наметів майоріли козацький малиновий та бойовий чорно-червоний прапори.

За час таборування в Кожениках учасники здійснили піший та водний марш-стрибок під червоно-чорним прапором та сходження на гору Солов’юха. Ті, хто спромігся прокинутися о четвертій ранку, ходили на гору Лиса зустрічати схід сонця. Настоятель місцевого храму Архистратига Михаїла провів для учасників літургію на честь свята Вознесіння Господнього.

Переповнені позитивними емоціями, але з певним смутком, що табір так швидко скінчився, учасники повернулися до Білої Церкви автобусом, наданим ЦПО «Соняшник».  

 Фотогалерея

Управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради