Відбулася 72 сесія міської ради

|  13. 06. 2019

13 червня відбулось засідання сімдесят другої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Перед початком засідання відбулося спільне засідання депутатських комісій, на якому були розглянуті питання, що внесені до порядку денного.

 

 

 

Народний депутат України Хвича Мапарішвілі прозвітував про свою роботу

 

На початку засідання сесії народний депутат України Хвича Мапарішвілі поінформував присутніх про свою діяльність на даній посаді протягом трьох років. Наголосив, що робив все можливе, аби залучити кошти у розвиток різних сфер життєдіяльності Білої Церкви. За даний період всього було залучено 200 млн. грн на реконструкцію об’єктів освіти, спорту, охорони здоров’я, придбання медичного обладнання, на проекти щодо екології (розчищено гребний канал на острові «Дитинство» та ін.). По ряду об’єктів розпочаті роботи, проте вони потребують завершення робіт та відповідного введення в експлуатацію.

«Я, як народний депутат України, ставив перед собою завдання максимально працювати задля покращення міста і життя білоцерківців, захищати честь країни, бути патріотом своєї держави, бути чесним. Сподіваюся, що робота по розвитку Білої Церкви буде продовженою, і кого б не було обрано 21 липня на ці високі державні посади, вона не закінчиться, адже побудова справжнього європейського міста наразі можлива лише за підтримки коштів державного та обласного бюджетів. Дякую за співпрацю. Тільки разом є можливість досягти успіху», - зазначив Хвича Мипарішвілі.

Міський голова Геннадій Дикий та численні депутати висловили слова вдячності народному депутату, наголосивши, що він справді щиро переймався долею Білої Церкви, єдиний, хто спромігся залучити таку суттєву суму коштів з державного бюджету до міста, завжди дотримувався даного слова.

Заяви, звернення та запити депутатів

Міський голова зачитав заяви від депутатів міської ради Олени Шевченко та Вікторії Ковальової щодо їх виходу з 16.06.2019 року із фракції Білоцерківської міської організації Політичної партії «Об'єднання «Самопоміч».

  1. Заява депутата Володимира Панасова стосувалася розгляду можливості введення в експлуатацію трьох родовищ із запасами води, які були відкриті, проте не розроблені остаточно. Мати такі родовища функціонуючими є важливим, оскільки при виникненні надзвичайних умов місто повинно мати стратегічні запаси питної та технічної води.

  1. Звернення депутата Андрія Короля до міського голови містило прохання дати протокольне доручення відповідним службам щодо розробки переліку об’єктів комунальної власності за 20019 р., які можуть бути винесені на аукціон.

Робота, яку провів Сергій Постівий на посаді керуючого справами виконкому є значною

Депутати міської ради розглянули питання щодо звільнення з посади керуючого справами виконавчого комітету міської ради Сергія Постівого (за власним бажанням).

Перед прийняттям рішення, Сергій Постівий прозвітував про свою роботу у виконавчому комітеті міської ради протягом 3,5 років, починаючи із зайняття посади начальника юридичного управління.

Зокрема, зупинився на основних важливих моментах, які були реалізовані під його особистим кураторством:

  • проведення процесу викупу земельної ділянки, яка знаходиться за межами міста для суспільних потреб. Такого досвіду у громад Київщини раніше не було;

  • розробка та затвердження Статуту територіальної громади Білої Церкви, який дав можливості використання інструментів прямої демократії у місті. Дані інструменти вже успішно використовують білоцерківці. Статут Білої Церкви визнано міжнародними організаціями та інституціями, його вважають одним з кращих в Україні;

  • опрацювання та прийняття рішення щодо механізму функціонування органів самоорганізації населення;

  • впровадження Громадського бюджету, яким жителі міста мають можливість впливати на розподіл коштів частини міського бюджету. Білоцерківці активно долучилися до цієї можливості;

  • створення КП БМР «Муніципальна варта», першого комунального підприємства, яке надає охоронні послуги, захищає комунальне майно, охороняє правопорядок та виконує інші функції по забезпеченню дотримання законодавства;

  • впровадження єдиної міської системи відеоспостереження на вулицях міста. Вже становлено камери на в’їздах-виїздах з міста, наразі проводитиметься другий етап – розташування камер відеонагляду у місцях найбільшого скупчення громадян. Ця система дозволить підвищити рівень безпеки, розкриття злочинів, виявлення порушників тощо;

  • впроваджено 15 електронних сервісів, які суттєво спростять білоцерківцям можливість отримання необхідної інформації, яка є у володінні міської влади, використання бюджетних коштів, комунально власності та ін. Це такі платформи: прозорий бюджет, карта ремонтів, карта комунального майна, сервіс допомоги у відкритті бізнесу, довідник для інститутів громадянського суспільства, відкрите місто (де за допомогою мобільного смартфону громадяни надсилають фото проблем побачених у місті та відслідковують процес їх усунення), електронна платформа на якій відображено квартирна черга та інші;

  • потрапляння Білої Церкви у перелік 100 найпрозоріших міст України та невпинний ріст показників і, відповідно, здобуття вищого рівня серед найкращих;

  • входження в п’ятірку міст, які мають найкращий рейтинг прозорості в інвестиційному секторі;

  • доведення права на власність резервного водогону, що розміщений в селі Глибічка та зупинка процесу його демонтажу приватною структурою;

  • впровадження на базі міста пілотного проекту пробації NORLAU, який втілюється за підтримки уряду Королівства Норвегії;

  • проведення у Білій Церкві Міжнародного симпозіуму скульптур та ін.

«Я вдячний за надану мені можливість експериментувати, знаходити можливості, запроваджувати нововведення, які виводять місто на новий сучасний рівень. Хоча були складнощі, проте є й результат, яким можна пишатися», - наголосив Сергій Постівий.

Численні депутати міської ради висловили слова щирої вдячності за роботу Сергію Постівому. Відмітили, що він глибоко розуміється в питаннях будівництва держави та розвитку місцевого самоврядування. Кожен з них акцентував, що завдяки високому професіоналізму, креативності, відповідальності до роботи та організаторським здібностям він навіть за невеликий строк роботи на займаній посаді зумів суттєво вплинути на розвиток міста.

Міський голова також подякував Сергію Постівому за плідну роботу у виконавчому комітеті, наголосив, що він є прикладом для молоді, в якому напрямку потрібно рухатися та вручив йому нагрудний знак «Відзнака міського голови».

Депутати міської ради підтримали рішення про звільнення з 20 червня ц.р. з посади керуючого справами виконавчого комітету міської ради Сергія Постівого.

Кадрові питання

Під час засідання депутати прийняли рішення про припинення (розірвання) трудових договорів з директорами КП БМР:

  • «Білоцерківський міський парк культури та відпочинку ім. Т. Шевченка -Володимиром Грибовським;

  • «Міськреклама» - Дмитром Козачуком;

  • «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» - Сергієм Кандауровим.

Ініціатором даних рішень виступив депутат Володимир Бабенко. Доповідаючи питання депутат навів приклади порушення умов контракту директорами комунальних підприємств, зупинився на прикладах їх діяльності, які на його думку не дозволяють розвивати підприємства.

«Білоцерківтепломережі» буде надано безповоротну фінансову допомогу

КП БМР «Білоцерківтепломережа» буде поповнено статутний капітал на 5 млн грн. Допомогу буде надано з метою забезпечення платоспроможності підприємства, проведення робіт по підготовці до наступного опалювального сезону. Відповідне рішення було підтримано депутатами міської ради. «Білоцерківтепломережа» зобов’язана щомісячно звітувати до управління економіки Білоцерківської міської ради про використання коштів.

 


Внесено зміни до програм щодо розвитку та підтримки низки медичних установ міста

29 листопада 2018 року було затверджено ряд програм розвитку та підтримки (фінансової) на 2019 рік Комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради - Міського центру первинної медико-санітарної допомоги №1, Білоцерківських міських лікарень №1, №2, №3, №4, Білоцерківського пологового будинку, Дитячої стоматологічної поліклініки, Білоцерківського міського патологоанатомічного бюро.

На даному засіданні до цих цільових програм було внесено зміни, які мають дозволити забезпечити стабільну роботу установ. Фінансування даних змін відбуватиметься за наявності коштів у міському бюджеті.

Зокрема, Міському центру первинної медико-санітарної допомоги №1 буде додатково надано 1,155 млн грн на реконструкцію ліфта (вул. І.Мазепи, 65) та 200 тис. грн на реконструкцію приміщення під розміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини №2 (Сквирське шосе, 256).

Міській лікарні №1 буде додатково виділено кошти у сумі 22 тис.грн, а лікарні №3 - 39,9 тис. грн на облаштування спеціальних палат для надання стаціонарної медичної допомоги особам, які перебувають під вартою, затриманим особам, які відбувають покарання.

Міській лікарні №2 з бюджету міста необхідно виділити 198 тис. грн на поточний ремонт покрівлі даху блоків «Б» (операційний блок), «В» (клініко-діагностична лабораторія).

Цим установам а також міській лікарні №4, Білоцерківському пологовому будинку, Дитячій стоматологічній поліклініці, Білоцерківському міському патологоанатомічному бюро також буде збільшено суми коштів на забезпечення видатків по оплаті праці працівникам установ.

Внесено зміни до бюджету міста

За рахунок перевиконання плану надходжень за січень-травень 2019 року збільшено загальний фонд місцевого бюджету на 29 млн 500 тис. грн за рахунок надходжень від місцевих податків, від орендної плати за користування комунальним майном.

Рішенням затверджено й обсяг видатків місцевого бюджету за рахунок перевиконання доходної частини загального фонду станом на 01.06.2019 р. на суму 9 702 776 грн:

  • управлінню освіти і науки – 4 116 576 грн. ( на оплату праці педагогічних працівників ДНЗ (надбавка за престижність праці), вечірніх шкіл – 1 100 000 грн; поточний ремонт приміщень – 2 638 976 грн; санітарне очищення дерев, які перебувають в аварійному стані – 117 600 грн; перевезення учнів, розміщення рекламної продукції – 60 000 грн; поточний ремонт ДЮСШ № 1 -200 000 грн).

  • управлінню охорони здоров’я – 1058 254 грн (з них на: проведення локальної мережі та навчання працівників – 741 400 грн; придбання витратних матеріалів для проведення ремонту апаратів для гемодіалізу КНП БМР Міська лікарня № 2 – 308 854 грн; поточний ремонт покрівлі адмін. приміщення управління охорони здоров’я – 8000 грн).

- управлінню соціального захисту населення - 715 400 грн (на виконання Програми «Турбота» - 600 000 грн; встановлення системи охоронної сигналізації, оплата послуг з господарського обслуговування територіального центру – 115 400 грн).

-управлінню з питань молоді та спорту - 250 000 грн ( на виконання Програми розвитку та популяризації волейболу в м.Біла Церква – 50 000 грн; поточний ремонт ДЮСШ «Богатир» – 200 000 грн).

- службі у справах дітей – 150 000 грн на міську цільову програму сприяння соціальному становленню та розвитку молоді, підтримки сім’ї на 2016-2020 роки.

- виконавчому комітету міської ради – 237 670 грн ( на інформаційне забезпечення діяльності міської ради та її виконавчих органів- 199 000 грн; поточний ремонт даху – 38 670 грн).

- департаменту ЖКГ- 3 000 000 грн. на благоустрій міста.

- відділу культури і туризму – 174 876 грн ( на реалізацію Програми розвитку культури, мистецтва та духовності - 150 000 грн; встановлення відеоспостереження – 24 876 грн).

По спеціальному фонду збільшено обсяг видатків місцевого бюджету на суму - 19 797 224 грн (бюджету розвитку). З розподілом даних коштів, які буде спрямовано на забезпечення функціонування сфер життєдіяльності можна ознайомитися у додатку 6 рішення.

Крім того депутати затвердили розподіл субвенційних коштів, які надійшли з державного бюджету, внесли ряд перерозподілів бюджетних призначень, які будуть відображені у додатках до даного рішення.

Зміни до програм по охороні довкілля та по поводженню з безпритульними тваринами

Депутати внесли зміни до рішення міської ради від 22 грудня 2016 року № 392-22-VІІ «Про затвердження Комплексної програми охорони довкілля в місті Біла Церква на період 2017 - 2021 років». Зміни внесено до пункту 5, якими визначено кошти необхідні на будівництво станції прийому рідких відходів від асенізаційного транспорту на території каналізаційних очисних споруд м.Біла Церква. У минулому році на проектні роботи по даному об’єкту було виділено 361,025 тис. грн з міського бюджету. Наразі є потреба у коштах в сумі 6817,056 тис. грн на реалізацію визначених робіт. Планується, що дані кошти буде виділено з обласного бюджету.

Зміни до Програми охорони та захисту тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами в м. Біла Церква на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням міської ради від 29 червня 2017 року № 939-34-VІІ стосувалися збільшення видатків на проведення тематичних лекцій, навчань, семінарів, «круглих столів» та конференцій.

Міською владою було підписано меморандум з ТОВ «Чотири лапи» щодо співробітництва з метою гуманного регулювання численності безпритульних тварин у місті. Дане товариство безкоштовно проводитиме стерилізацію собак, а програмою будуть передбачені кошти на просвітницьку роботу. Планується, що кошти будуть залучатися як з міського бюджету, так й з інших джерел, не заборонених законодавством.

Інші питання розглянуті на засіданні:

розглянуто ряд земельних та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

Фотогалерея