Представники міста Біла Церква взяли участь у тренінгу ЮНІСЕФ

|  24. 05. 2019

20-21 травня в Києві відбувся тренінг для другої групи муніципалітетів-учасників ініціативи ЮНІСЕФ “Громада, дружня до дітей та молоді”.

Участь у тренінгу взяли: Марина Гончарук (заступник начальника управління – начальник відділу з питань сімейної та молодіжної політики управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради), Марія Люлька (головний спеціаліст відділу позашкільної освіти та виховної роботи управління освіти і науки Білоцерківської міської ради) та Максим Тютюнник (представник ініціативної групи молоді «ТАСО»).

Під час заходу учасники дізналися деталі щодо процесу отримання статусу “Громади, дружньої до дітей та молоді”; вивчили методологію підготовки Ситуаційного аналізу щодо стану дотримання прав дітей та молоді в громаді та методологію розробки та затвердження Плану дій та Плану моніторингу реалізації в громаді ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді»; розглянули форми і кращі практики залучення дітей і молоді на всіх етапах реалізації Ініціативи, а також дізналися про можливості ЮНІСЕФ щодо надання підтримки громадам, які беруть участь у реалізації ініціативи.

Біла Церква стала переможцем конкурсного відбору та увійшла до другої групи муніципалітетів, що будуть отримувати методологічну підтримку Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) у рамках реалізації ініціативи “Громада, дружня до дітей та молоді”.

Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» — це глобальний рух, започаткований 1996 року. Нині ініціатива поширюється в усьому світі, її підтримали вже понад 3000 муніципальних округів у 38 країнах на п’яти континетах. Сьогодні ініціативою «Громада, дружня до дітей та молоді» охоплено понад 40 мільйонів дітей. 

Партнерами ініціативи в Україні є: Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Фонд ООН у галузі народонаселення (ЮНФПА); Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Міністерство соціальної політики України; Міністерство молоді та спорту України; Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»; Асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація об'єднаних територіальних громад»; Громадська спілка «Національна молодіжна рада України». 

Участь територіальної громади в ініціативі відкриває нові можливості та задає світові стандарти відповідальності для створення комфортних умов проживання та самореалізації дітей і молоді.


Управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради